KÁVA INDICKÁ MONZUNOVÁ ASPIN WALL - indická káva

nové

Dostupnost: čerstvě praženou kávu dodáme do 1-3 dní

Monzunová káva? O co se vlastně jedná? Legenda říká, že v dávných dobách, kdy dřevěné lodě převážely surovou kávu z Indie do Evropy, během monzunového období trvajícího téměř 6 měsíců, a než obepluly mys Dobré naděje, tak kávová zrna vystavená konstantním vlhkostním podmínkám, prošla charakteristickými změnami. Kávové fazole se změnily co do velikosti, struktury, vzhledu a v připraveném šálku byla taková jemnost, že si okamžitě upoutala obrovskou pozornost evropanů. Tak jedinečná měkkost a hladkost těla kávy upoutala i nás. Monzunovou kávu Aspin Wall lze doporučit i milovníkům kávy, kteří mají problémy s kávou, která se vyznačuje vyšší kyselostí. Dobrou chuť.

Více informací

Zakoupením tohoto produktu získáte až 117 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 117 bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 12Kč.


  • 250g
  • 500g - levnější o 3%
  • 1000g - levnější o 5%
  • zrnková
  • mletá hrubě
  • mletá jemně

309Kč

Více informací

KÁVA INDICKÁ MONZUNOVÁ ASPIN WALL - indická káva

Složení: černá káva 100% Arabika.

Káva Aspin Wall si prošla monzunovacím procesem. Bylo zjištěno, že podél pobřežního pásu jihozápadní Indie během monzunových měsíců lze simulovat typické prostředí, které přináší stejnou charakteristickou přeměnu kávových fazolí, která probíhala na výše zmíněných lodích. Tímto se zrodil rituál zvaný monzunování. Při tomto procesu pěstitelé vystaví od června do září pouze vybrané kávové fazole vlhkému monzunovému větru v dobře větraných skladech, aby bylo dosaženo charakteristické vůně monzunové kávy. Monzunovací proces zahrnuje pečlivé zacházení, opakované rozložení, hrabání a otáčení v pravidelných intervalech. Fazole absorbují vlhkost a získají výrazně na objemu. Barva se mění na bledě zlatou. Další mikro třídění se provádí za účelem oddělování plně monzuních fazolí, které jsou pak ochutnávány a schváleny mezinárodně uznávanou laboratoří pro kávu v Bangalore. Svět poté ochutná ty nejjemnější monzunové kávy. Absolutně čisté a jemné.

Více o kávě:

OblastIndie
Nadmořská výška1300 m
Zpracovánímonzunový proces
Půdaminerální hlína
Detail kultivaruTypica
Stín stromůAno
KvalitaAA

Chuťový profil:

Stupeň pražení
Aroma
Komplexnost
Tělo
Charakter
Ovocnost
Vyváženost
Kréma

 

Prodej pravé zrnkové kávy. Příprava kávy od Zelený Drak

Země původu: Indie

Recenze

Napsat recenzi

KÁVA INDICKÁ MONZUNOVÁ ASPIN WALL - indická káva
KÁVA INDICKÁ MONZUNOVÁ ASPIN WALL - indická káva

Monzunová káva? O co se vlastně jedná? Legenda říká, že v dávných dobách, kdy dřevěné lodě převážely surovou kávu z Indie do Evropy, během monzunového období trvajícího téměř 6 měsíců, a než obepluly mys Dobré naděje, tak kávová zrna vystavená konstantním vlhkostním podmínkám, prošla charakteristickými změnami. Kávové fazole se změnily co do velikosti, struktury, vzhledu a v připraveném šálku byla taková jemnost, že si okamžitě upoutala obrovskou pozornost evropanů. Tak jedinečná měkkost a hladkost těla kávy upoutala i nás. Monzunovou kávu Aspin Wall lze doporučit i milovníkům kávy, kteří mají problémy s kávou, která se vyznačuje vyšší kyselostí. Dobrou chuť.

Napsat recenzi

12 Ostatní výrobky ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: